20091216

Individens möjlighet eller kollektivets slaveri?

Detta blogginlägg är delvis ett svar på en anonym kommentar till Vad är positivt med Fas 3?.

Mikael Persson. Vem är Mikael som gillar fas3?

Jag beklagar om du ser det som om Mikael Persson skulle framstå som någon osympatisk person med den otrevliga egenskapen att han skulle vara för slavarbete utan lön.
Tvärtom så har Mikael Persson med emfas utryckt sin aversion mot avigheterna i utformningen av FAS 3 och det det ger upphov till.

"Så hur blev det nu med att detta inte är slavdriveri??" - Slavdriveri a´la 2009.
Detta står i stark kontrast med den "humana" syn som vissa socialdemokrater utrycker när de beskriver vad som skall hände med deltagare i FAS 3.
"Jag som trodde att denna regering var för indivdanpassad arbetsmarknandspolitik och inte för kollektiv bestraffning. Tyvärr verkar jag ha fel..." - FAS 3 är ett tankefel, som den är idag.
Han ser individen, människan, inte kollektivet, ett kollektiv som vissa socialdemokrater i partiets namn vill skjutsa iväg i stora lass mot bidragsstranden. Utifrån det individfokuserade synsättet bör man nog också bedömma Mikael Perssson's uttalande om företagsklimat, arbetsrätt, etc. Kollektivet kan inte skapa jobb på bidragsstranden. Men en fri tänkande individ kan få kraft till att göra storverk!
"Jag känner på mig att ju fler som blir anvisade till FAS 3, ju mer dålig publicitet kommer dte komma både för de som är aktörer som ska annordna platserna och för den inhumana politik på detta området regereingen har skapat. För det kan inte anses humant att låsa in människor i system/åtgärder som inte främjar kreativitet och nytänkande. " - Icke utnyttjade resurser.
Liksom, här går det ju för långt med sjävbedrägeriet. När man börjar anklaga sig själv för något, som man inte är upphov till, ja då har det gått för långt. Och dessutom så skall ju bara rätt person ha ära för ett hederligt arbete. Och i det här fallet kan icke moderaterna ta åt sig äran. Äran här tillfaller faktiskt vissa som satt vid makten på 90-talet.

"Jo jag kan tänka mig att det går att knoppa av med arbetskraft som Jobbfabriken har inte bara grattis men få betalt ca 5000 kr per pers per månad av skattebetalare God buisiness."
Och vad har Mike sagt om det tidigare?
"Jag trodde den nuvarande regeringen skulle ta tag i detta, men det första de gjorde var att skapa Jobb- & Utvecklingsgarantin, vilket inte gynnar någon. Jo, det gynnar de arbetsgivare som vill ha gratis arbetskraft, för det är exakt vad det blir av det. Människor som har kunskaper blir bara runtslussade i olika åtgärder, precis som de blev på socialdemokraternas tid vid makten. Så det har inte blivit det minsta skildnad vid byte av regering, tyvärr."

Jag vet inte om detta inläg ingår i någon sorts strategi från socialdemokraterna att försöka locka över medlemmar från moderaterna till den egna partigruppen, eller ett försök att svartmåla det som kan bli positivt med FAS 3.

Och medans vissa ägnar sin tid åt skeppsbrott på olika sätt, så kämpar vi som utsatta invider, placerade i eller på väg in i FAS 3, med att försöka göra så gott vi kan med de villkor vi har.
Och där är även Jobbfabriken från Blatteförmedlingen ett välkommet tillskott på den positiva sidan.
Och den som noga granskar sidan för Jobbfabriken (http://www.blatteformedlingen.se/?_PageId=8064) kommer att förstå vad jag menar.
Vem vet, om du kanske ändrar din inställning så kanske även du blir en deltagare i Jobbfabriken, och så kanske hittar en möjlighet via nya kontakter, till ett nytt jobb, eller blir den som startar ett företag som ger andra människor välbehövlig möjlighet till anställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar