20091210

Handlingskraft i arbetsmarknadspolitiken


Men han måste rimligtvis göra någonting radikalt för att återta initiativet inför valet.

En sak som Reinfeldt och alliansen skulle börja titta på är arbetsmarknadspolitiken.
Nu kan man nog tycka och tänka, att arbetsmarknadspolitiken är det som Reinfeldt och alliansen lyckats bäst med. Så vad är det jag då egentligen tänker på?

Jo det finns nämligen en verklighet som människor därute lever i, och som talar ett helt annat språk än de siffror och vackra ideologiska utsvängningar man så ofta hör i politiska sammmanhang.
Människor vill faktiskt ha Frihet att kunna skapa sig nya försörjningsmöjligheter.
Men det erbjuds dem inte, åtminstone inte på de utsatta individernas villkor.
Människorna är nämligen fjättrade i ett lag och regelverk som tillhör det förflutna, där de styrande tjänstemännens tänkande mer är att likna vid det sämsta från dinousariernas tid.

Ge människor i ex. FAS 3 riktig lön för det arbete de faktiskt har börjat uträtta. Är ni medvetna om vad som egentligen händer, att människor nu faktiskt är tillbaka i ett statarsystem? Återupprätta den gamla formen av beredskapsarbete, den vilken avskaffades 1995. Där snor man en konfekt från socialdemokraterna.

Se till att regelverket förtydligas till indivens försvar för dem som är i en utsatt situation som arbetslös och beroende av ex. aktivitetsstöd. Det rättsliga läget i FAS 3 är rent ut sagt förskräckligt. Återigen, rättar man till det, så blir det en knäpp på näsan för socialdemokratin för den fallucka de införde (bortre parentesen -96).

Bort med självständighetsprincipen, dvs självständighetsbegreppet i a-kassornas regelböcker. Och vips så har vi släppt lös en massa kreativitet och skaparkraft! Visa mig den sosse som premierar individens kreativitet och skaparkraft. Men Reinfeldt kan visa att han har den politiska kreativiteten och beslutarkraften, då han nämligen är i besittning av makten just nu. Och det människorna behöver, är handlingskraftiga människor NU!

Att genomföra förändringar som skisserats ovan skulle visa på en radikal handlingskraft, och det skulle naturligtvis svida när det gäller principer och ideologiska övertygelser. Men vad kommer sånt kanske snart att vara värt i dessa tider då altmer inflateras av vad man trodde var värt att hålla fast vid?

Genomför Reinfeldt detta så blir han folkhjälte, jag lovar!
Annars riskerar han att gå till historien som en i raden av alla dessa socialdemokratiska makthavare, en som bara, när det gällde de utsatta, de arbetslösa, fortsatte på samma gamla väg. Vem beundrar någon för gammalt skit?


Och det är kanske så, att Sverige har mycket, mycket kort tid på sig att ge människor kraft för att bygga något nytt som blir positivt för alla.
Har vi råd att vänta tills efter valet, ett val som socialdemokraterna kanske vinner, och som då kan resultera i att människor i FAS 3 kastas ut i socialbidragsberoende?
Alliansen, och Reinfeldt, måste förstå att många människors enda hopp är att det blir positiva förändringar nu.
Och ansvaret för sådana positiva förändringar kan bara den ta som sitter vid makten nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar