20091107

Hoppets Arbete

Det förekommer en mycket intressant tråd på en s-info.se-blogg just gällande Fas 3.
Den som orkar att läsa igenom alla kommentarer kommer att kunna göra många intressanta observationer.
En observation som man mycket lätt kan göra och som genomsyrar hela diskussionstråden, är vanmakten.
Vanmakt i form av destruktivt passificerande slag, utan öppningar eller handlingsmöjligheter för den utsatte här och nu.

Det aktuella tillståndet man befinner sig i, och tillvaron, har blivit ytterligare destabiliserad.
En högst reell känsla av handlingsförlamning biter sig fast, som ytterligare i den aktuella situationen förvärras av bristen på information, var man kan hitta information, konkret information vad man kan göra nu, var man kan finna stöd, i och om sin aktuella situation i eller inför Fas 3.

Och för att det nu skall överhuvudtaget finnas något om ett hopp om framtidstro skall kunna slå rot i, så måste individen nu återfå balansen i tillvaron där individen nu befinner sig i dagsläget.
Det första blir nu att se till att få konkret information om vad som gäller och hur man kan bete sig, vad man kan göra. Konkreta råd hur man ytterligare kan förbereda sig inför nya prövningar, få stöd för att orka. Så för att även återfå den mentala balansen, jämvikten, så att ett nytt självförtroende kan börja gro, som också, utifrån detta nya självförtroende, föder ett nytt hopp och framtidstro. Det föder en kamp på det utsattas villkor, istället för en aggressiv av vanmankt styrd protestyttring, ledd av någon i den destruktiva pessimismens tecken.

Låt oss människor därför utifrån detta resonemang och konstaterande där vi nu är ensamma i vår situation, som splittrade isolerade individer, praktiskt och konkret idag från och med nu, börja titta på hur vi individuellt först skall göra, och utifrån dessa meningar ovan, vilka kan ses som en situationes innehållsdeklaration vad NyStatare skall aktivera sig med, och starta detta nu och idag.

Alla bidrag på olika sätt, mottages därför Tacksamt!
Men oavsett bidrag eller inte så kommer informationen här att utvecklas och utökas utifrån deklarationen ovan med de få händer som nu finns bakom NyStatare. För det är alltid någon som måste börja rota i skiten och bråten av ett havererat bostadsbygge för att börja dra ut folk och förklara att man faktiskt inte kan bo kvar där längre. Det är alltid tungt och otacksamt för den som börjar då ingen omkring ser eller hör skriken i skiten.
Och den som ropar "Snälla, kan någon ge oss lite hopp och framtidstro!" har väckt sin medvetenhet, och behöver dras upp från bråten, för att upprätt stående börja vandra på vägen "Hoppets Arbete".
Finns det fler som kan börja riva i bråten, för att börja dra i den utsräckta handen som sticker upp?

En liten avslutande notis.
Det förekommer referenser och artiklar från ett tidigare parti, de Arbetslösas Parti och dess ordförande. Men detta tidigare aktiva parti har inget att göra med tillkomsten av NyStatare i dess nuvarande form. Men de frågor, och arbete, som de tidigare har lagt ned gällande arbetslöshet är dock inte mindre aktuella i dagens läge. Så läsaren kan från det material som producerades, observera flera intressanta historiska händelser, och erfarenheter, som det tidigare aktiva partiet kan visa på. Alla deltar som medmänniskor på NyStatare, inte som representanter för någon annan.

Det fortsatta informationsarbetet kommer nu att vara koncentrerat att ta fram relevant användbar information för dem som skall in i, eller redan är placerade i Fas 3.

Detta inlägg publiceras av anonym NyStatare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar