20091109

Hur skall vi få Jobb eller försörjning?

Så fixar du Jobb!

Är en rubrik och klyscha som man ofta hört.
Men bakom den rubriken så döljer sig ofta en ganska tom och innehållslös fasad, mer innehållande ett torterande mantra, om diverse olika metoder, som ges som någon slags universalmedicin till den sjuke, den arbetslöse.
Men den som har varit arbetslös ett tag, eller har varit med om det fler gånger, och som redan har sett dom där tipsen minst tio gånger om inte mer på olika såna där aktiviteter som arbetslösa skall sysselsättas i, så vet man att verkligheten är en helt annan än den Kalle Anka Verklighet som målas upp, en Kalle Anka Verklighet som faktiskt bara är Verklighet för Banker, som faktiskt precis som i Kalle Anka, kan få låtsas pengar, och det på RIKTIGT!.
Men för oss som inte längre tror denna blaska längre, som inte läser sånt längre.
Vad skall vi göra då?
Vad skall vi tro på?
Och framförallt, hur fixar vi riktiga Jobb, vi som inte kan få gratispengar som i en Kalle Anka Värld?
Och hur undviker vi att vår arbetsinsats, utbetalad som lön, pengarna, inte glider ur våra händer in i den förr oss oåtkomliga världen där Kalle Anka och hans vänner huserar?
Och hur klarar vi vår försörjning, om jobben inte finns?

Och för att komma vidare så måste vi vara medvetna om olika fällor.
En fälla är den byråkratiska övertron

"S-kongressen kom ju inte med några NYA förslag och du vet säkert att det är företag som skapar jobb och inte politiker i en marknadsekonomi."


Nej, det är individer, som med sin motivation, arbetsvillighet, kreativitet, och fria vilja, som tillsammans i ett företag skapar möjligheter för tillväxt, som är förutsättningen för att jobb kan finnas, skapas, och för att entreprenörens företag kan gå med vinst.
Politikern skapar byråkratiska regler som hämmar arbetslösa, men duktiga människor, och krånglar till det för entreprenörer i småföretag.
Att säga att det är företagen som skapar jobben, är lika byråkratiskt som socialdemokraternas politik självt.
Det är individen som skall stå i fokus, inte den byråkratiska organisationen.

Så hur skapar Vi, som individer, tillsammans med andra kreativa individer, individer med resurser på olika sätt, Jobb?
Hur skall vi få Jobb eller försörjning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar