20091114

Vad är negativt med Fas 3?

Vi inne i Fas 3, och vi som (dagligen kanske) kommer i kontakt med de som är i Fas 3 av Jobb- och Utvecklingsgarantin på olika sätt.

Negativt
Vad är negativt med Fas 3?
Hur upplevs det negativa av den som är i Fas 3?
Går det negativa att förändra till något positivt?
Vad kan man i dagsläget göra åt det negativt destruktiva i Fas 3?
Vilka rapporter om missförhållanden finns det?
Vem bär ansvaret på olika sätt för dessa missförhållanden?
Vem har ansvaret för övervakningen av missförhållanden i Fas 3?

(Observera att detta blogginlägg kan komma att ändras vartefter nya frågeställningar och vinklingar uppstår. Beroende på responsen, så kanske dessa blogginlägg istället senare placeras på NyStatarnas wiki.)

5 kommentarer:

  1. Negativt är att man knappt har mat för dagen trots att man jobbar heltid.

    SvaraRadera
  2. Se till att inte hamna i fas 3, för då har du ingenting att säga till om. Där kan du inte neka till någonting. Säger de hoppa, så ska du hoppa".
    Var inte det den yttersta effekten för slavarna innan slaveriet förbjöds?

    Kansli-svenskan som används i alla sådana här dokument är väldigt användbar för de som bestämmer. Dels kan den tolkas hur som helst, utifrån vilken position man sitter i och dels låter det väldigt bra. De som drabbas av det och hamnar i fas tre, blir marionetter utan hopp, fattiga och sjuka.

    SvaraRadera
  3. När människor tvingas att arbeta för noll kronor:

    "Nya regler i oktober 2009 gör att den som passerat 450 dagar i jobb och utvecklingsgarantin (FAS 3) FÖRLORAR ersättningen från försäkringskassan. Men jobba 100% ska man ändå göra – för NOLL kr!"
    ”Under tiden i sysselsättning kan du, om du uppfyller villkoren, få aktivitetsstöd från försäkringskassan. I de fall som aktivitetsstöd inte utgår kan du, om du uppfyller villkoren, få försärjningsstöd från kommunen”
    http://www.uddeby.com/wordpress/2009/12/sverige-ett-u-land-nar-det-galler-arbetslosa/

    SvaraRadera
  4. FSIS har börjat granska Ams + kommunens arbetsmarknadsenheter och deras samarbete emellan dom med Fas 3 arbetarna. Föreningen samarbetar med en rad olika föreningar och organisationer som kommer hjälpa till med arbetets gång då detta kommer bli en oerhörd stor utvärdering av alla sveriges kommuner och arbetsförmedlingar. Granskningen ska utvärdera arbetet som läggs på Fas – arbetarnas bord och om dom här egentligen ligger under ” Arbete som inte annars skulle bli utförda ”

    Fsis begär att alla Fas – arbetare som arbetar med något utanför lagens formulering hör av sig till oss via FSIS@LIVE.SE med information som kan leda till ett arbete med högsta sannings grad om hur detta egentligen går till och utförs. Arbetet sparas som ett projekt med namnet ”Utvärderingen Sverige 2010″ Arbetsmarknads Börsen

    Redaktionen FSIS

    FSIS@live.se

    070- 66 44 768

    SvaraRadera
  5. Sveriges nya folkrörelse, kämpa för välfärden för de utsatta som arbetslösa, sjuka, socialbidragstagare, skuldsatta, och hemlösa, ALLA ska med nu. Organisera och gå samman med andra utsatta och drabbade grupper, gå in på protestera.ning.com. Registrera medlemskapet, det är gratis och ger gemenskap med andra drabbade.

    SvaraRadera