20091109

Ingen motprestation!

Du behöver bara ligga ned och inte göra något motstånd.

Klarar Arbetsförmedlingen inte av att ge riktiga jobb åt arbetssökande då ska dessa inte bli lidande på detta utan erhålla försörjningsstöd utan motprestation.

...
att kontrollen av den enskilde sjukskrivne bör skärpas. Allt fler undersökningar tyder på att det skett en attitydförändring, en anpassning till systemet som gör att många hellre går sjukskrivna än arbetar. Därför borde systemet göras om med en återgång mot mer av den sociala kontroll som fanns när sjukkassorna växte fram. Men det behövs också en ökad administrativ kontroll, undersökningar visar att det i praktiken är patienterna själva som i över 90 procent av fallen avgör om de ska vara sjukskrivna eller inte. Det visar om inte annat att läkarnas och försäkringskassans roll måste ändras. Deltidssjukskrivning ska vara norm är ett steg på vägen,

att kontrollen av a-kassan ska skärpas. En viss skärpning genomfördes för ett par år sedan men systemet måste hänga ihop, vad gäller finansiering, ansvar och kontroll.

Ingår även Pappa Bodströms gåva till svenska folket, FRA, samt "återgång mot mer av den sociala kontroll som fanns" inbakat som en följesedel i "utan motprestation"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar